Cicoare 100% Instant Borcan, 100g | Solaris

Informații suplimentare

Brand:

Vandut de:

Categorie:

Subcategorie:

Cicoare 100% Instant Borcan, 100g | Solaris Cicoarea Instant Solaris contine 100% radacina de cicoare prajita.Ce beneficii are cafeaua de cicoareCafeaua de cicoare este obtinuta din radacina de cicoare prajita si este o alternativa fara cofeina pentru cafeaua pregatita din boabe de cafea. Este recomandata in special persoanelor care nu vor sa consume cafea sau carora nu le este indicata cofeina, dar care isi doresc sa se bucure de un ritual placut pentru energizare, inca de la primele ore ale diminetii. In plus, consumul de cafea de cicoare este asociat cu o multitudine de beneficii asupra sanatatii.Cicoarea comuna (Cichorium intybus) este o planta erbacee, perena, cu frunze si radacini comestibile, cu o tulpina tare, ramificata si flori delicate de culoare albastru-deschis. Face parte din familia Asteraceae, impreuna cu alte plante precum papadia si floarea soarelui. Infloreste in perioada verii (in intervalul iulie-septembrie), iar recoltarea radacinilor are loc toamna.Stiai ca cicoarea este una dintre cele mai vechi plante folosite atat in scop alimentar, cat si medicinal? Primele mentiuni scrise cu privire la cicoare le regasim in papirusul Ebers, un papirus de medicina antica egipteana, cu o vechime mai mare de 4000 de ani. Cicoarea este mentionata si in operele scriitorilor latini precum Horatiu, Virgiliu, Plinius. In Roma Antica, radacina de cicoare era utilizata pentru purificarea sangelui, in timp ce in Egipt, cura cu cicoare era recomandata pentru detoxifierea ficatului si pentru tratarea bolilor hepato-biliare si renale. Odata cu secolul al XIX-lea, popularitatea cicorii a inceput sa creasca si in Europa, din pricina unei penurii de cafea ce a aparut in Franta si care a fost solutionata cu ajutorul cafelei obtinute din cicoare.Cafeaua de cicoare este o sursa bogata in nutrienti, dupa cum ne indica tabelul valorilor medii nutritionale:Grasimi – 0,1g (din care acizi grasi saturati – 0,1g)Glucide – 56g (din care zaharuri – 13g)Fibre – 33gProteine – 3,8gSare – 0,36gValoare energetica – 305 kcal Radacina de cicoare se remarca printr-un continut mare de fibre (33%), constituit in special din inulina, o fibra solubila prebiotica ce apartine clasei de carbohidrati denumita žfructani. Inulina nu doar ca imbunatateste peristaltismul intestinal, ci stimuleaza si hranirea si cresterea numarului de bacterii benefice din tractul digestiv. Prin specificul sau prebiotic poate stimula sistemul imunitar, prin reducerea numarului de bacterii daunatoare din intestin.In afara de inulina, in compozitia radacinii de cicoare mai regasim sucroza, celuloza, proteine, diversi micronutrienti si principii active cum sunt urmatoarele:vitamine – B3, B6, B7, B9, C, A;minerale – calciu, potasiu, sodiu, fosfor, magneziu, mangan, sulf;lactone sesquiterpenice – lactucina si lactucopicrina (substante amare cu efect sedativ si analgezic);cumarinetaninuriflavonoide, acizi fenolici Toti acesti compusi confera radacinii de cicoare proprietati antioxidante, antiinflamatorii, anticanceroase, antihelmintice, antifungice, antihepatotoxice, diuretice, stomahice, colagoge, hipoglicemiante, laxative, imunostimulente. In ceea ce priveste consumul de cafea de cicoare, beneficiile pe care le confera organismului sunt multiple. Iata care sunt o parte dintre acestea: sursa de energie fara continut de cofeina – cafeaua de cicoare poate fi o modalitate excelenta de a reduce sau de a elimina aportul de cofeina. O cana obisnuita de cafea contine aproximativ 95 mg de cofeina, iar consumul unor cantitati mari de cofeina a fost asociat cu o serie de efecte adverse precum greata, anxietatea, palpitatiile cardiace, agitatia si insomnia. De cealalta parte, radacina de cicoare este complet lipsita de cofeina. Poate fi adaugata in apa fierbinte, pentru a obtine o bautura calda, fara cofeina, cu efect de energizare si un gust asemanator cu cafeaua clasica. imbunatateste sanatatea digestiva – radacina de cicoare este o sursa importanta de fibre. Consumul acestor fibre poate imbunatati microbiomul intestinal (flora intestinala), iar aceasta poate contribui la mentinerea sanatatii si la prevenirea afectiunilor. Efectele se datoreaza continutului de inulina, un tip de fibra prebiotica care sustine cresterea bacteriilor benefice la nivelul intestinului. Conform studiilor stiintifice, consumul de cicoare contribuie la reglarea peristaltismului intestinal si poate reduce simptomele cauzate de constipatie. stimuleaza sistemul imunitar – compusii fenolici antioxidanti identificati in compozitia cicorii combat actiunea radicalilor liberi si protejeaza organismul de efectele nocive ale stresului oxidativ, prevenind o serie de afectiuni precum cele cardiovasculare, digestive etc. ajuta la scaderea nivelul de zahar din sange – studiile au evidentiat efectul inulinei continute de cicoare asupra reducerii glicemiei si a rezistentei la insulina. Insulina este un hormon care transporta zaharul din sange catre muschi si tesuturi, acolo unde poate fi utilizat ca un combustibil. Rezistenta la insulina, de cealalta parte, poate diminua eficienta acestui hormon si poate conduce la un nivel ridicat al glicemiei. Conform unui studiu, administrarea de inulina a redus rezistenta la insulina in cazul a 40 de persoane cu prediabet. O alta cercetare a aratat ca un aport zilnic de 10g de inulina a contribuit la reducerea glicemiei cu aproximativ 8,5% in cazul a 49 de femei cu diabet. contribuie la reducerea inflamatiei – unele studii au aratat ca radacina de cicoare prezinta unele proprietati antiinflamatorii, de reducere a unor markeri specifici pentru inflamatii. Prin aceasta actiune, consumul de cicoare ar putea preveni afectiunile cardiace, diabetul si cancerul, afectiuni care au la baza inflamatii de natura cronica. De asemenea, poate atenua sau reduce simptomele artritei. te ajuta sa slabesti – radacina de cicoare poate ajuta la reglarea apetitului si la scaderea aportul caloric total, conducand la pierderea in greutate. Un studiu cu o durata de 12 saptamani, realizat asupra a 48 de adulti supraponderali, a aratat ca administrarea zilnica a 21g de oligofructoza derivata din cicoare (compus foarte asemanator cu inulina) a condus la o reducere semnificativa a greutatii corporale. Studiul a evidentiat de asemenea, o scadere a nivelului de grelina (un hormon care stimuleaza senzatia de foame), scadere ce s-a datorat oligofructozei.Cum se prepara cafeaua de cicoareCicoarea 100% instant Solaris este o pulbere de cicoare solubila, cu ajutorul careia poti obtine o cafea delicioasa de cicoare, cu un gust asemanator boabelor de cafea. Cicoarea are un gust amarui si o aroma usor lemnoasa.Modul de preparare al cafelei de cicoare este foarte simplu. Pune intr-o ceasca 1 lingurita de cicoare (2g) si adauga apoi 150 ml de apa fierbinte. Amesteca si ai obtinut instant cafea de cicoare.Poti indulci cafeaua cu indulcitorul favorit (miere, sirop de agave, stevia, sirop de artar etc). Dupa preferinte, poti adauga in cafea lapte (inclusiv vegetal), ceai, frisca, diverse condimente (scortisoara, ghimbir, cardamom etc).Se poate consuma si rece sau sub forma de frappé, cu inghetata si frisca.Pulberea sau cafeaua de cicoare poate fi folosita ca substitut pentru cafea in cremele unor prajituri sau in compozitia unor deserturi care contin in mod obisnuit cafea. De exemplu, se poate adauga la tiramisu.Contraindicatii si precautiiSpre deosebire de cafeaua obtinuta din boabele de cafea, cafeaua din cicoare nu conduce la dependenta si nici la aparitia fenomenelor de psihoexcitatie. Dimpotriva, prezinta multiple beneficii, asa cum ai putut observa anterior.Consumata in doze uzuale, nu prezinta contraindicatii si nici efecte adverse. Administrarea in doze mari poate declansa flatulenta, senzatie de balonare, arsuri gastrice sau dureri abdominale, in special datorita continutului mare de fibre prebiotice cu care organismul poate sa nu fie obisnuit.Se recomanda respectarea unor precautii inainte de consumul de cicoare instant pentru:femeile insarcinatefemeile aflate in perioada menstruatiei – cicoarea are proprietati emenagoge, care pot creste fluxul menstrual.persoanele cu alergie la plantele din familia Asteraceae – daca esti alergic(a) la galbenele, margarete, papadie, floarea soarelui, este posibil ca in cazul consumului de radacina de cicoare sa te confrunti, de asemenea, cu simptomele specifice unei alergii.persoanele cu sindromul intestinului iritabil – aportul marit de fibre le poate cauza indigestie si flatulenta.In toate cazurile de mai sus, precum si in cazul unor afectiuni grave, insotite sau nu de un tratament alopat, recomandam consultarea medicului sau specialistului in fitoterapie, inainte de consumul de cicoare instant.

Produse similare

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.