Energie inepuizabila : Ashwagandha si Rhodiola

O combinatie reusita de suplimente, ce mi-a fost recomandata si pe care am testat-o cu succes, este : Ashwagandha + Rhodiola.

Din pacate, stresul, epuizarea fizica si oboseala cronica sunt simptome frecvent intalnite in societatea moderna de astazi. Stresul, pe termen lung,  poate avea numeroase consecinte negative asupra starii de sanatate, atat pe plan fizic, mental si emotional.

Ashwagandha si Rhodiola sunt doua plante ce sunt folosite in special pentru managementul stresului, precum si pentru alte afectiuni de sanatate.

Ashwagandha

In sanscrita, Ashwagandha inseamna : „cea care miroase a cal”, intrucat confera energia, vitalitatea si forta unui cal.

Ashwagandha este folosita de mai bine de 3000 de ani in medicina traditionala ayurvedica, din care se pot enumera:

 • pentru cresterea energiei;
 • pentru imbunatatirea memoriei;
 • pentru relaxare si eliminarea stresului;
 • pentru stari de slabiciune;
 • in caz de insomnie;
 • contra durerilor cauzate de artrita;
 • pentru imunitate slabita;
 • pentru disfunctii sexuale si infertilitate.

Ashwagandha este cea mai buna planta rejuvenanta si se adreseaza in special muschilor, maduvei osoase si productiei de sperma. Este folosita in toate starile de slabiciune sau deficiente tisulare ce pot aparea la copii sau la varstnici sau la persoanele ce sufera de afectiuni cronice de sanatate. Este foarte buna pentru cei ce se confrunta cu oboseala cronica, lipsa somnului sau epuizare nervoasa.

Este o planta sattvica, ceea ce inseamna ca are o vibratie inalta, actionand si asupra spiritului, nu doar a corpului. Ashwagandha este una dintre cele mai bune plante pentru calmarea si linistirea mintii, precum si pentru claritate si echilibru.

Ashwagandha contribuie la regenerarea si echilibrul sistemului hormonal, ajuta la vindecarea tesuturilor. Poate fi folosita si extern pe rani sau leziuni ale pielii.

Mod de administrare : in ayurveda se recomanda 5 grame de pulbere de ashwagandhha, de doua ori pe zi, in lapte cald sau apa, indulcita cu zahar brut, nerafinat.

Rhodiola

7 Proven Health Benefits of Rhodiola Rosea

Rhodiola rosea mai este cunoscuta drept „radacina de aur” si creste in regiunile arctice din Europa si Asia. Ani la randul a fost cel mai bine pazit secret al sportivilor rusi si responsabila pentru binecunoscutele performante sportive obtinute de acestia.

Rhodiola este o planta de leac foarte populara in sistemele de medicina traditionala din estul Europei Asiei, unde se foloseste in special pentru :

 • rejuvenarea sistemului nervos;
 • cresterea performantei intelectuale;
 • combaterea starii de oboseala;
 • reducerea stresului;
 • antidepresie;
 • sporirea fertilitatii;

Rhodiola se recomanda femeilor ce sufera de amenoree secundara, intrucat poate ajuta revenirea menstruatiei la normal, fara a afecta si dezechilibra sistemul hormonal.

Sportivii folosesc frecvent rhodiola, intrucat aceasta poate reface si repara tesutul muscular afectat dupa o sedinta de sport intensiv. De asemenea, rhodiola reduce timpul de recuperare al tesuturilor dupa sport.

Rhodiola este foarte benefica persoanelor ce sufera de stres cronic si anxietate. In timpul unui atac de panica, organismul elibereaza cantitati mari de hormoni ai stresului, cum sunt adrenalina si cortizolul, ceea ce poate da senzatia unui infarct. Rhodiola ajuta la reducerea nivelului de hormoni ai stresului in organism.

Mod de administrare : 2-3 capsule pe zi, pulbere de Rhodiola ecologica, un produs marca Republica Bio.

Ashwagandha + Rhodiola = o combinatie smart

Ashwagandha Vs. Rhodiola: Adaptogenic Herb Showdown - FreshCap Mushrooms

Ashwagandha face casa tare buna cu Rhodiola. Sigur, ele pot fi administrate si separat, dar luate impreuna, se completeaza excelent :

 • iti confera extra energie, atat pe plan fizic, cat si mental, intr-un mod cu mult mai ok si sanatos decat cafeina;
 • cresc performantele intelectuale si focusul mental; combinatia este recomandata elevilor si studentilor, mai ales in perioada de examene si efort intelectual;
 • reduce nivelul stresului si combate anxietatea; creste buna-dispozitie, pofta de viata si este de mare folos in caz de depresie;
 • are proprietati afrodisiace : dorinta sexuala si performantele sexuale  se imbunatatesc semnificativ, atat la barbati, cat si la femei;
 • excelenta pentru persoanele ce practica sport, inainte de inceperea activitatii sportive;

cura de Ashwagandha + Rhodiola dureaza intre 30-90 de zile, pentru a inregistra rezultatele scontate.

Recomandarea mea sunt suplimentele de Ashwagandha si Rhodiola, marca Republica Bio. Sunt organice, provin din surse ecologice, sunt vegane, foarte atent selectionate. 

Ce parere ai? Tu simti nevoia unui restart si daca da, ce alte metode de a genera energie in organism folosesti?