Faina de Cocos, 250g | Solaris

Informații suplimentare

Brand:

Vandut de:

Categorie:

Subcategorie:

Faina de Cocos, 250g | Solaris Beneficiile fainii de cocosAlternativa fara gluten, sanatoasa si gustoasa, la faina obtinuta din grau sau alte cereale, faina de cocos este potrivita mai ales in alimentatia persoanelor cu intoleranta la gluten, cat si in dieta cu aport redus de carbohidrati (dieta ketogenica), in dieta Paleo. Aceasta poate fi consumata de oricine urmeaza un stil de viata sanatos intrucat este o sursa echilibrata de macro si micronutrienti importanti pentru starea ta de bine.Faina de cocos Solaris contine 100% nuca de cocos macinata.Nuca de cocos (Cocos nucifera) este presata pentru a obtine laptele de cocos, iar pulpa acesteia este ulterior uscata si macinata, rezultand o faina fina, perfecta pentru a crea diverse deserturi cu aroma delicata de cocos.Faina de cocos este o sursa bogata in special de proteine si grasimi, cu un aport scazut de glucide, dar si de calorii, conform valorilor nutritionale:Grasimi – 19,5g (din care acizi grasi saturati – 15g)Glucide – 17g (din care zaharuri – 13,6g)Proteine – 20,5gSare – 0,2gValoare energetica – 354 kcal Faina obtinuta din cocos contine indeosebi trigliceride cu lant mediu (MCT) care sunt usor absorbite si transportate la nivelul mitocondriilor, unde vor fi metabolizate rapid in sursa de energie, nefiind stocate in corp ca grasime. Exista 3 tipuri de astfel de trigliceride: acid caprilic, acid capric si acid lauric. Dintre acestia, acidul lauric se regaseste in proportia cea mai mare in nuca de cocos, intr-un procent de 77%. Acidul lauric este un acid saturat care confera cocosului proprietati antivirale, antimicrobiene si antibacteriene, de eliminare a bacteriilor, virusilor sau fungilor. Regasim in compozitia fainii de cocos (dar in proportii mai mici) si acizi grasi nesaturati (acid oleic, linoleic si alfa-linoleic).Procentul de proteine (20%) al fainii de cocos este unul considerabil si contine in special fractiuni de globulina si albumina si aminoacizi precum acidul glutamic, arginina, leucina, lizina. Cocosul macinat este o sursa considerabila de fibre indeosebi insolubile, cu un continut mai mic de fibre solubile, cele mai importante dintre acestea fiind celuloza si hemiceluloza.Faina de cocos prezinta in compozitia sa micronutrienti importanti pentru un organism sanatos: vitamine (C, E, B1, B2, B3, B6) si minerale (potasiu, fosfor, magneziu, sodiu, calciu, seleniu, mangan, fier).Aportul de calorii si glucide pe care il aduce consumul de faina de cocos este unul mic.Poti include faina de cocos in alimentatie nu doar pentru valoarea sa nutritiva, ci si pentru beneficiile multiple pe care le confera organismului, cum ar fi urmatoarele:alternativa de faina fara gluten – intrucat nu contine gluten, faina de cocos este o alternativa potrivita in alimentatia persoanelor care prezinta simptomele afectiunii celiace (o tulburare autoimuna declansata de gluten), intoleranta non-celiaca la gluten, alergie la grau, precum si in cazul tulburarii Crohn sau artritei reumatoide. Glutenul este un tip de proteina regasita in cereale precum graul, orzul si secara, care este dificil de descompus in timpul digestiei si poate declansa la unele persoane un raspuns imun. Persoanele cu intoleranta la gluten pot experimenta simptome precum gazele intestinale, crampele, diareea, pana la leziuni intestinale sau absorbtie deficitara a nutrientilor. Din acest motiv, acestora le este recomandata inlocuirea alimentelor cu gluten cu diverse alternative ce nu contin aceasta proteina. mentine glicemia in parametri optimi – inlocuirea fainii de grau cu faina de cocos in retetele produselor de patiserie poate ajuta la tinerea sub control a nivelului de zahar din sange. Aceasta se datoreaza pe de-o parte continutului mic de carbohidrati, indicelui glicemic mic al fainii de cocos si, pe de alta parte, continutului considerabil de fibre, care ajuta la reglarea glicemiei prin incetinirea vitezei de eliberare a zaharului in fluxul sanguin. Astfel, faina de cocos este mai putin susceptibila de a creste nivelul de zahar din sange si are un efect mai bland asupra glicemiei, comparativ cu alte tipuri de faina. Este indicata in cazul persoanelor cu diabet. sustine digestia si previne constipatia – continutul de fibre al fainii de cocos este benefic pentru digestie si mentine sanatatea colonului. Majoritatea fibrelor din compozitia sa sunt insolubile, adauga volum scaunelor si stimuleaza regularitatea peristaltismului intestinal, asigurand o deplasare usoara a alimentelor in intestine, reducand probabilitatea aparitiei constipatiei. Faina de cocos prezinta intr-un procent mai mic si fibre solubile (prebiotice), care hranesc bacteriile benefice din intestin (probiotice). In schimb, aceste bacterii produc acizi grasi cu lant scurt precum acetatul, propionatul si butiratul, acizi care hranesc celulele intestinale, reduc inflamatiile si simptomele asociate cu tulburarile intestinale, precum sindromul colonului iritabil si bolile inflamatorii intestinale. confera sanatate inimii – conform studiilor, 15-25g de fibre de cocos pot ajuta la scaderea cu 9% a nivelului žcolesterolului rau (LDL), cu 11% a colesterolului total si cu 22% a trigliceridelor. Totodata, aportul marit de fibre dietetice a fost asociat cu un risc scazut de a dezvolta boala coronariana. In plus, unele surse indica capacitatea acidului lauric din compozitia fainii de cocos de a elimina bacteriile responsabile pentru acumularea placilor in artere, placi care sunt asociate cu unele afectiuni cardiace. te ajuta sa pierzi kilogramele in plus, nedorite – prin continutul de proteine si fibre al fainii de cocos, care sunt asociate cu reducerea senzatiei de foame si a apetitului, consumul acesteia te poate ajuta sa pierzi greutatea corporala in exces. De asemenea, faina de cocos contine trigliceride cu lant mediu (MCT) care nu sunt susceptibile a fi acumulate in corp ca grasime, ci ele ajung la nivelul ficatului, acolo unde sunt metabolizate si folosite pentru producerea energiei. Suplimentar, aceste trigliceride ar putea reduce apetitul, fiind procesate de corpul nostru in mod diferit fata de acizii grasi cu lant lung, care sunt regasiti in masline sau nuci. Diferenta consta in faptul ca trigliceridele MCT te pot ajuta sa arzi mai multe calorii si ofera satietate pe termen lung.

Produse similare

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.