Brand: | |
---|---|
Vandut de: | |
Categorie: | |
Subcategorie: |
Faina de Migdale, 150g | Solaris Alternativa sanatoasa, cu o multime de proprietati nutritive, la faina alba de grau, faina de migdale poate fi adaugata cu succes preparatelor dulci si sarate deopotriva, mai ales produselor de panificatie. Este un aliment ce poate fi recomandat cu succes persoanelor care urmeaza dieta fara gluten si dieta cu un aport scazut de carbohidrati (dieta ketogenica), dar si tuturor persoanelor care isi doresc sa aiba o alimentatie cat mai sanatoasa.Faina de migdale de la Solaris este obtinuta prin macinare lenta, pe moara traditionala cu pietre, a migdalelor, seminte ale fructelor arborelui de migdal (Prunus amygdalis dulcis), ce apartine familiei Rosaceae.Originare din regiunea vestica si centrala a Asiei, istoria migdalelor este una indelungata, ce dateaza de mai bine de 4000 de ani, fiind mentionate atat in mitologia greaca, cat si in Vechiul Testament. Migdalele au fost transportate de jur imprejurul lumii prin vechiul Drum al Matasii, fiind unul dintre alimentele ce au facut parte din comertul timpuriu.Conform unor scrieri, faina de migdale, impreuna cu cea de fistic, produse specifice Orientului Mijlociu, au fost introduse initial in Italia si, ulterior, in restul Europei, prin intermediul unui preparat oriental denumit de sicilieni maccherone. Caterina de Medici este cea care a introdus si popularizat aceste fursecuri in Franta secolului al XVI-lea. Ulterior, aceste fursecuri au evoluat pana la forma in care le cunoastem astazi, sub denumirea de macarons.In zilele noastre, principalul producator si exportator de migdale si faina de migdale, la nivel mondial, este SUA (in special statul California). Alte tari cultivatoare de migdale sunt Spania, Iran, Maroc, Italia, Turcia, Australia, Algeria, China.Te invitam sa descoperim impreuna beneficiile pe care le ofera consumul fainei de migdale, modalitati in care poti integra acest tip de faina in alimentatia ta, precum si unele retete care speram sa te inspire in bucatarie.Beneficii ale fainei de migdaleFaina de migdale are un profil nutritional bogat in special in grasimi sanatoase (indeosebi mononesaturate si polinesaturate, acizi grasi tip Omega 6 si Omega 9), dar si in proteine si fibre, cu un continut de carbohidrati infim. De asemenea, faina de migdale prezinta un indice glicemic mic si este asociata cu un aport caloric, de asemenea, scazut.In ceea ce priveste micronutrientii, regasim in compozitia migdalelor urmatoarele vitamine si minerale: vitamine din complexul B (B1, B2, B3, B5, B6, B9), vitamina E. minerale: in special magneziu (aproximativ 70%) si mangan, dar si fosfor, cupru, calciu, fier, potasiu, zinc, seleniu. Totodata, faina de migdale contine antioxidanti, flavonoide si aminoacizi (in special triptofan) care actioneaza impreuna cu macro si micronutrientii din compozitia acesteia, conferind organismului, atunci cand este integrata in alimentatie, o multime de beneficii, precum sunt urmatoarele:confera sanatate inimii, sistemului cardiovascular – faina de migdale are un continut bogat in grasimi mononesaturate, ce au rolul de mentine nivelul colesterolului rau (LDL) la valori minime, prevenind afectiunile cardiovasculare. De asemenea, este o sursa importanta de magneziu, ce are proprietati antiinflamatoare, o actiune calmanta si relaxanta asupra plexului cardiac, scazand presiunea arteriala. mentine glicemia in parametrii normali – cu un aport foarte mic de carbohidrati si unul bogat in grasimi sanatoase si fibre, semnificativ mai mare decat al fainii obtinute din cereale, dar si un indice glicemic mic, faina de migdale este recomandata in alimentatia persoanelor cu diabet. Indicele glicemic mic al migdalelor indica faptul ca zaharurile sunt eliberate gradat in sange, constituind o sursa constanta de energie.confera sanatate sistemului digestiv prin continutul de fibre dietetice prebiotice care sunt digerate de bacteriile aflate la nivelul intestinului subtire. Sustine buna functionare a sistemului digestiv. mentine sanatatea creierului prin intermediul in special al vitaminei E, un antioxidant ce are rolul de a reduce riscul dezvoltarii afectiunilor neurocognitive, precum Alzheimer. Sustine functionarea optima a creierului si a sistemului nervos. aliment tonic, vitalizant – faina de migdale este un ingredient nutritiv, cu un continut bogat de lipide si proteine, ce confera energie un timp indelungat, dar si o senzatie de satietate asociata cu consumul unei cantitati mici. sustine buna functionare a sistemului imunitar datorita antioxidantilor din compozitia sa, ce au rolul de a neutraliza actiunea radicalilor liberi. confera sanatate pielii – faina de migdale, adaugata in compozitia unor masti faciale sau scrub-uri, impreuna cu alte ingrediente, dar si uleiul de migdale folosit in aplicatii externe, sunt extrem de potrivite in ritualurile cosmetice. Vitaminele liposolubile si acizii grasi din compozitia acestora mentin pielea hidratata si catifelata, confera elasticitate, atenueaza ridurile, previn imbatranirea pielii. contribuie la dezvoltarea sistemului muscular – migdalele si faina de migdale sunt recomandate persoanelor care practica sport datorita continutului bogat in proteine si vitamina E, care au rolul atat de a dezvolta sistemul muscular si de a sustine recuperarea in urma efortului fizic solicitant. confera buna dispozitie – faina de migdale contine aminoacidul triptofan, din care este sintetizata serotonina (hormonul fericirii). Serotonina contribuie nu doar la stimularea memoriei si a functiilor cognitive, ci si la reducerea anxietatii, a stresului si a starilor de spirit negative, conferind in schimb multumire, seninatate, bucurie de a trai. Confera, de asemenea, un somn odihnitor.