Garam masala (condiment) Driedfruits - 80 g

Informații suplimentare

Vandut de:

Subcategorie:

Categorie:

Ingrediente: coriandru, scortisoara, cuisoare, ghimbir, cumin, chili, piper negru, dafin, nucsoara, cardamom, fenicul, hrean Garam Masala, o combinatie ce confera unicitate datorita adaosurilor aromate de scortisoara si coriandru preparatelor de pui, orez, porc sau sosuri. Garam (iute) masala (amestec) este chiar esenta bucatariei indiene. Paradoxal, in ciuda numelui sau de amestec iute, multe din amestecurile de garam masala din prezent sunt mai putin picante decat restul condimentelor din bucataria indiana. Principala caracteristica a acestui amestec de condimente, ce se regaseste in toata cultura culinara indiana, este prajirea condimentelor inainte de a fi zdrobite in mojar . In urma tratamentului termic, uleiurile esentiale din condimente isi accentueaza aromele.Data fiind dimensiunea si diversitatea subcontinentului indian, amestecul garam masala se regaseste intr-o mie una de compozitii si nuante. Foloseste acest amestec esential al bucatariei indiene in cantitati mici si doar spre sfarsitul prepararii. Pentru conservarea calitatilor sale esentiale tineti intr-un recipient ermetic inchis,la loc racoros, intunecat si uscat. Retete: OREZ INDIAN CU GARAM MASALA 200g de orez basmati 1 lingura de garam masala 100g de mazare, decongelata 50g fulgi de migdale, prajiti Mod de preparare · 1. Se fierbe orezul · 2. Se scurge si se rastoarna inapoi in cratita. Se adauga garam masala si se amesteca pe foc mic timp de un minut. Se adauga mazarea, fulgii de migdale si se asezoneaza. Se mai tine totul pe foc doua-trei minute, apoi se serveste. PILAF CU ALUNE DE PADURE SI CONOPIDA COAPTA 2 linguri ulei de floarea-soarelui 1 ceapa, tocata 2 catei de usturoi, zdrobiti 1 bucata de ghimbir de 5cm, ras 2 linguri de garam masala 300g de orez basmati brun 700ml supa de legume 3 frunze de curry (optional) 250g de conopida, rupta in buchetele 2 linguri pudra de curry 1 mana de coriandru, tocat 100g alune de padure prajite, tocate 150ml de iaurt, pentru servit Mod de preparare · 1. Incalzeste cuptorul la 200°C/gaz 6. Incinge 1 lingura de ulei intr-o cratita mare si caleste ceapa 5 minute. Adauga usturoiul, ghimbirul, garam masala si orezul, apoi soteaza-le cateva minute. Toarna supa de legume, pune frunzele de curry si asezoneaza. Adu la punctul de fierbere si lasa sa clocoteasca 40 de minute. · 2. Amesteca conopida cu pudra de curry si restul de ulei, asezoneaza-le si pune-le intr-o tava. Da totul la cuptor 40 de minute. · 3. Ia de pe foc cratita cu orez si las-o deoparte 5 minute, apoi incorporeaza usor conopida, coriandrul si alunele de padure. Serveste totul cu iaurt. PLACINTA INDIANA CU CARTOFI 700g de cartofi, feliati 400g de cartofi dulci, feliati 1 ceapa, tocata 1 lingura ulei de masline 1 lingurita seminte de chmion 2 catei de usturoi, zdrobiti 1 ardei iute rosu, tocat fin 1 bucata mica de ghimbir, rasa 1 lingurita de chimion macinat, una de coriandru si una de garam masala 1 varf de cutit fulgi de chilli 200g de mazare congelata zeama de la o lamaie, plus felii de lamaie pentru servit 1 legatura mica de coriandru 25g unt, topit ½ pachet foi de placinta (aproximativ 250g) ½ lingurita seminte de mac Mod de preparare · 1. Se pun cartofii intr-un vas cu apa rece, in care s-a adaugat sare si se aduc la punctul de fierbere. Se lasa la fiert 5 minute, apoi se adauga cartofii dulci si se fierbe totul in continuare, inca 8 minute, pana se inmoaie. Se scurg bine, apoi se rastoarna intr-un bol de mixer. · 2. Intr-o tigaie, se caleste ceapa pana se inmoaie, apoi se adauga chimionul si se amesteca timp de 1 minut. Se adauga usturoiul, ardeiul iute, ghimbirul si celelalte condimente. Se tine amestecul pe foc inca 2-3 minute, apoi se da deoparte si se rastoarna peste cartofi. Se adauga mazarea, zeama de lamaie, coriandrul si se amesteca. · 3. Se incalzeste cuptorul la 190° C/gaz 5. Se taie foile de placinta pe jumatate. Se folosesc trei sferturi din ele pentru a acoperi fundul unei forme de tort cu diametrul de 22cm; trebuie sa depaseasca usor marginile. Se asaza prima foaie, se unge cu unt topit, apoi a doua foaie si tot asa. (Foile ramase se pastreaza sub un prosop.) Se pune compozitia de legume in forma, presand usor. Se acopera totul cu foile de placinta ramase. · 4. Se impunge de cateva ori cu o furculita stratul superior al placintei. Apoi se unge cu tot untul ramas. Se presara semintele de mac. Se coace 40-45 de minute pana se rumeneste complet. Se serveste placinta calda sau la temperatura camerei, cu felii de lamaie. Atentie! Produs ambalat in fabrica unde se proceseaza soia, cereale continand gluten, telina, mustar, susan, arahide, fructe cu coaja.Informatiile prezentate pe acest site au scop educativ si nu trebuie folosite pentru a preveni, diagnostica, trata sau vindeca vreo boala. Ele sunt oferite pentru a indruma consumatorul, nu substituie sfatul medicului si/sau al altui specialist, nu inlocuiesc tratamentele si medicamentele prescrise de personalul medical autorizat. Efectele produselor pot varia de la persoana la alta in functie de metabolism, stil de viata, varsta, stare de sanatate, etc. Va rugam sa cititi cu atentie eticheta produsului si instructiunile de utilizare inainte de a-l consuma sau folosi. Echipa DriedFruits lucreaza in permanenta pentru a oferi informatii corecte in descrierea produselor, insa exista situatii cand producatorii schimba fara preaviz ingredientele sau ambalajul produsului. Astfel, produsul primit poate contine informatii in plus sau schimbate fata de cele prezentate pe site. Depal SRL nu isi asuma raspunderea pentru eventuale declaratii inexacte sau greseli de etichetare ale produselor achizitionate de la terti. Acest lucru nu afecteaza drepturile dvs legale.

Produse similare

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.