Miere de mana (padure) Driedfruits - 250 g

Informații suplimentare

Brand:

Vandut de:

Subcategorie:

Categorie:

Mierea de mana (mierea de padure) este singura miere naturala din tara noastra care nu este produsa de albine din nectarul florilor.Mierea de mana sau mierea de padure poate fi obtinuta in zonele de padure, care pot fi atat de conifere (brad, molid, pin, etc) cat si de foioase (artar, stejar etc). Mana este o substanta dulce, limpede si vascoasa, care se afla in anumite perioade ale anului pe frunzele, ramuri sau tulpinile plantelor.Aceasta poate fi de origine vegetala, cand albinele colecteaza seva direct de la suprafata frunzelor ori lastarilor tineri, sau poate fi de origine animala, cand se interpun niste insecte mici, din familia afidelor. Acestea se hranesc cu seva copacilor pe care o sug de la nivelul scoartei, retin substantele azotoase si elimina o excretie speciala (mana), cu mare continut de zaharuri. Lipsa nectarului din aria de zbor a albinelor le determina sa culeaga orice substanta dulce, inclusiv mana. Spre deosebire de celelalte sortimente de miere, in mierea de mana, pe langa alte zaharuri s-a demonstrat prezenta unui zahar specific (melezitoza) care se presupune ca ar fi sintetizat chiar in tractusul digestiv al insectelor producatoare de mana. Acest tip de zahar are un potential de cristalizare ridicat, iar mierea de mana in a carei compozitie melezitoza depaseste 15% poate cristaliza chiar in faguri,imediat ce a fost produsa de albine. In general, mierea de padure are o consistenta fluida. Mierea de mana are o culoare mai deschisain forma cristalizata. In functie de compozitia sa (continut redus de glucoza), sunt situatii in care mierea de mana poate sa nu cristalizeze.Culoarea mierii de mana este bruna, cu nuanta verzuie, rosiatica sau pronuntat negricioasa. Ca si intensitate, gustul mierii de mana este mult diferit de celelalte sortimente de miere de flori, iar datorita continutului crescut de substante minerale care acopera in parte gustul dulce dat de zaharuri, gustul mierii de mana este specific, usor caramelizat. Avand alta origine, ea este lipsita de uleiuri volatile si de aroma specifica mierii de flori. Mierea pura de mana are foarte putin polen, acesta provenind in special de la plantele anemofile.Mierea de mana contine substante antioxidante precum fenoli, flavonoizi sau alti pigmenti. Atentie! Produs ambalat in fabrica unde se proceseaza soia, cereale continand gluten, telina, mustar, susan, arahide, fructe cu coaja.Informatiile prezentate pe acest site au scop educativ si nu trebuie folosite pentru a preveni, diagnostica, trata sau vindeca vreo boala. Ele sunt oferite pentru a indruma consumatorul, nu substituie sfatul medicului si/sau al altui specialist, nu inlocuiesc tratamentele si medicamentele prescrise de personalul medical autorizat. Efectele produselor pot varia de la persoana la alta in functie de metabolism, stil de viata, varsta, stare de sanatate, etc. Va rugam sa cititi cu atentie eticheta produsului si instructiunile de utilizare inainte de a-l consuma sau folosi. Echipa DriedFruits lucreaza in permanenta pentru a oferi informatii corecte in descrierea produselor, insa exista situatii cand producatorii schimba fara preaviz ingredientele sau ambalajul produsului. Astfel, produsul primit poate contine informatii in plus sau schimbate fata de cele prezentate pe site. Depal SRL nu isi asuma raspunderea pentru eventuale declaratii inexacte sau greseli de etichetare ale produselor achizitionate de la terti. Acest lucru nu afecteaza drepturile dvs legale.

Produse similare

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.