Stevia Rebaudiana, 50ml | Solaris

Informații suplimentare

Brand:

Vandut de:

Categorie:

Subcategorie:

Stevia Rebaudiana, 50ml | Solaris Stevia dulce (Stevia rebaudiana) este o planta ce apartine, impreuna cu floarea soarelui, familiei Asteraceae, fiind nativa din America de Sud (Brazilia si Paraguay). Stevia este diferita de stevie (Rumex patientia) care este o planta frunzoasa, folosita la prepararea unor mancaruri. Stevia dulce este cultivata pe scara larga mai ales pentru frunzele sale care sunt foarte dulci in mod natural si au un gust intens, asemanator lemnului dulce. Aceste frunze sunt uscate si stau la baza mai multor produse pentru indulcire care se gasesc mai ales sub forma solida (de pudra) sau lichida (extract), avand o putere de indulcire de aproximativ 300 de ori mai mare decat a zaharului.Stevia este cunoscuta si utilizata de mai bine de o mie de ani de catre populatiile indigene din Paraguay si Brazilia (indienii guarani) pentru indulcirea alimentelor si bauturilor (printre care regasim si faimosul ceai de Yerba Maté) si pentru obtinerea unui ceai eficient in tratarea unor afectiuni diverse. Uneori, frunzele erau mestecate ca atare, ca o gustare dulce. Putem regasi stevia in cultura guaranilor, sub denumirea de žkaa-hee (in traducere – žiarba dulce).In prezent, stevia este cultivata in mai multe state precum: Paraguay, Kenya, Brazilia, China, Statele Unite ale Americii, Vietnam, India, Argentina, Columbia, dar si in unele tari din Europa.Primul studiu stiintific despre stevia rebaudiana a fost publicat de catre botanistul paraguayan Moises Santiago Bertoni, primul om de stiinta care a evidentiat proprietatile si virtutile vindecatoare deosebite ale acestei plante. De asemenea, extractul din frunze de stevia a fost introdus si adoptat ca indulcitor in Japonia, inca din anul 1970, fiind un ingredient popular in Japonia, inclusiv in ziua de astazi.Te invitam sa descoperi in continuare chimia interesanta a steviei, beneficiile consumului, precum si unele sugestii de folosire a acesteia.Ce contine (ingrediente)Extractul de stevia reubadiana de la Solaris este un indulcitor natural, lichid, ce contine urmatoarele ingrediente:Apa demineralizata, glicerina vegetala farmaceutica, extract hidroglicerinic din frunze de Stevia rebaudiana cu minim 90% steviozide.Valori nutritionale ale steviei rebaudianaStevia rebaudiana este un indulcitor considerat non-caloric pentru ca numarul de calorii la o administrare este aproape nul. Conform tabelului valorilor nutritionale, 100 g de stevie contin aproximativ 96 kilocalorii. Deoarece cantitatile de administrare recomandate sunt de doar cateva picaturi, aportul de calorii este insa infim, aproape egal cu zero.Stevia nu poate fi considerat un ingredient nutritiv, valorile macronutrientilor situandu-se sub 0,1%. Asadar, nu aduce un aport de carbohidrati si zaharuri organismului. Frunzele de stevie contin, totusi, unele vitamine, minerale si compusi polifenolici cu proprietati antioxidante (quercitina, kaempferol), flavonoide.Principalii compusi chimici care confera plantei gustul dulce sunt glicozidele de steviol care se subimpart in 9 tipuri:steviozidarebaudiozidele A, B, C, D, E, Fsteviolbiozidadulcozida A Dintre acesti compusi, steviozida si rebaudiozida A se regasesc in cele mai mari concentratii, acesti compusi fiind izolati si extrasi pentru a servi ca un substitut non-caloric pentru zaharul rafinat, cu un indice glicemic mic si o multime de proprietati: hipoglicemiante, antitumorale, antihipertensive, antimicrobiene si multe altele.Conform unor studii, steviozidele in forma pura, la o concentratie de 0,4% au o putere de indulcire de 210 ori mai mare decat sucroza. In plus, ele sunt stabile la diverse procesari si conditii de pastrare. Diferenta dintre steviozide si rebaudiozida A este data de un usor gust amarui care persista dupa consumul celei dintai dintre acestea.Care sunt beneficiile steviei rebaudianaBeneficiile pentru sanatate ale steviei au inceput sa fie dovedite stiintific de catre Santiago Bertoni si Ovidio Rebaudi, primii oameni de stiinta ce au realizat un studiu chimic complet asupra frunzelor de stevia. Acestia au verificat si au atestat vechile invataturi ale vracilor guarani, demonstrand, totodata, valoarea terapeutica deosebita a steviei. Stevia era folosita de guarani ca un remediu pentru arsuri, colite, afectiuni digestive sau pentru contraceptie.Desi se afla inca intr-un stadiu incipient, studiile de cercetare actuale asupra steviei aduc in fata cititorilor noi beneficii ale acestei plante. Iti prezentam in continuare cateva dintre aceste beneficii ale steviei rebaudiana: indulcitor natural in alimentatia pentru diabet – indulcitorii din stevie nu aduc un aport de calorii si nici de carbohidrati in dieta. De asemenea, nu au niciun efect nociv asupra nivelului de glucoza din sange sau a raspunsului la insulina. Din aceste motive, stevia este un indulcitor fara efecte nocive in caz de diabet. Conform unui studiu, subiectii cu diabet de tip 2 carora li s-a administrat stevie au raportat chiar reduceri semnificative, dupa masa, ale glicemiei si a raspunsului glucagonului. Glucagonul este un hormon pancreatic (al doilea ca importanta dupa insulina) care are rolul de a regla echilibrul glicemic. Atunci cand glicemia creste, secretia de glucagon scade si viceversa. Cel mai adesea, la persoanele care prezinta diabet, mecanismul prin care se secreta glucagonul este afectat. te ajuta sa slabesti – stevia este un indulcitor natural, cu zero calorii si zero zaharuri. Ea poate face parte dintr-o dieta echilibrata, menita sa reduca aportul caloric, fara a sacrifica insa preferinta pentru dulce. De asemenea, stevia este un indulcitor popular in dietele cu aport scazut de carbohidrati, cum sunt dieta ketogenica si dieta Paleo. Mentinerea unui nivel sanatos de zaharuri si calorii te poate ajuta sa mentii controlul asupra greutatii corporale si sa previi obezitatea si alte probleme de sanatate pentru care obezitatea reprezinta un factor de risc, afectiuni precum sunt diabetul si sindromul metabolic. Conform unui studiu realizat asupra unor persoane obeze, s-a constatat ca stevia induce o senzatie de satietate indelungata, in pofida aportului caloric mic al acesteia si reduce numarul de calorii ingerate intr-o zi. poate regla tensiunea arteriala – anumite glicozide din compozitia steviei actioneaza in sensul dilatarii vaselor de sange si a stimularii excretiei de sodiu, datorita unor proprietati diuretice. Aceste doua actiuni terapeutice pot ajuta la mentinerea unei tensiuni arteriale normale. Conform unui studiu publicat in revista medicala žClinical Therapeutics, consumul de trei ori pe zi, timp de doi ani, a unor capsule cu 500 miligrame de steviozide a condus la o reducere semnificativa a presiunii sistolice si diastolice. Un alt studiu sugereaza ca frunzele de stevie poseda unele proprietati cardiotonice de normalizare a presiunii arteriale si de reglare a ritmului cardiac. Sunt necesare unele studii suplimentare in aceasta directie.substitut sanatos pentru zahar in alimentatia sanatoasa, precum si pentru zaharina sau indulcitori artificiali. mentine sanatatea cavitatii orale – datorita proprietatilor antibacteriene si antifungice ale frunzelor de stevia, consumul acestui indulcitor in locul zaharurilor poate preveni aparitia cariilor dentare. Stevia poate elimina diferite tipuri de bacterii din microflora orala, maceratele cu stevie fiind folosite pentru clatirea cavitatii bucale. Unele cercetari stiintifice evidentiaza ca amerindienii care consuma sistematic frunze de stevie nu prezinta carii.Cum poti folosi indulcitorul stevia rebaudianaStevia rebaudiana a crescut in popularitate in ultimele doua decenii, pe scara larga, ca un indulcitor alimentar natural, folosit in special de catre persoanele care sunt preocupate sa aiba o alimentatie sanatoasa, consumatorilor de produse bio, vegetarienilor sau veganilor.Din acest motiv, stevia poate fi gasita intr-o multime de colturi ale lumii, in compozitia unor produse alimentare si bauturi (de la ceaiuri, la sucuri, lapte indulcit, iaurturi, produse de patiserie, cereale, dressing-uri pentru salate, sosuri, bomboane si alte dulciuri). Este un substitut bun, fara calorii, pentru zaharul de masa.Poti apela cu succes la stevie ca la un indulcitor pe care il poti folosi pentru a indulci orice produs enumerat mai sus. Limonada, ceaiul, salata de fructe, gemul, prajiturile, smoothie-urile sau cerealele cu lapte ori inghetata sunt delicioase cand le adaugi cateva picaturi de stevie.Pentru a folosi indulcitorul lichid de stevia rebaudiana pentru indulcirea unor alimente sau bauturi, poti adauga 2-4 picaturi, dupa gust, in preparatul pe care iti doresti sa il indulcesti.Pretul steviei in magazinul online este unul accesibil daca iei in considerare cantitatile mici care sunt necesare pentru indulcire, cat si perioada lunga de timp in care vei folosi produsul.Produsul nu este recomandat persoanelor cu sensibilitate sau alergie la oricare dintre ingredientele produsului.

Produse similare

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.