Brand: | |
---|---|
Vandut de: | |
Categorie: | |
Subcategorie: |
Tarate de Grau Fine, 300g | Solaris Ce contin Taratele de grau contin peste 40% fibre si sunt bogate in proteine, complexul B, magneziu, fosfor, calciu, fier, antioxidanti. Ofera senzatie de satietate pentru mai multe ore si scad pofta de mancare, fiind indicate in diete. Regleaza tranzitul intestinal si sunt eficiente in tratarea constipatiei. Au proprietati nutritive si remineralizante. Curele cu tarate aduc un plus de energie in perioadele de stres si oboseala. Taratele pot fi consumate ca atare, adaugate in iaurt, lapte, supe, in paine si diverse aluaturi. Taratele de grau reprezinta de fapt invelisul tare, exterior, al boabelor de grau si ele pot avea o granulatie diferita. Cum se consuma Poti include taratele de grau in alimentatie, in diverse regimuri alimentare sau chiar diete pentru slabit. Dupa cum am mentionat si mai sus, taratele scad pofta de mancare (inhiba apetitul) si ofera o senzatie de satietate, dar si multa energie, datorita nutrientilor pe care ii contin. Dieta cu tarate de grau este doar una dintre modalitatile pe care le ai la dispozitie pentru pierderea kilogramelor in plus. Iti sugeram in continuare cateva modalitati in care poti consuma tarate de grau, in scop terapeutic si alimentar. In cazul constipatiei cronice- Adauga 5-8 linguri de tarate de grau si 4 lingurite de stafide maruntite la 1 litru de apa. Lasa peste noapte lichidul la macerat. A doua zi, strecoara-l cu ajutorul unui tifon. Lichidul rezultat poate fi consumat pe parcursul zilei, o parte din acesta putand fi consumat inaintea primei mese a zilei. Tratamentul este simplu, eficient, si poate fi administrat pe perioade lungi de timp. In cazul stresului, oboselii, surmenajului- Apa de tarate: Adauga 3-4 linguri de tarate de grau intr-un litru de apa si lasa peste noapte amestecul la macerat. A doua zi, strecoara-l si consuma-l ca atare, in locul apei. Apa astfel imbogatita cu vitamine B poate fi consumata cu putin suc de lamaie si miere, pentru mai multa savoare. In alimentatie- adauga tarate de grau peste fulgii de cereale cu lapte, in iaurt (inclusiv vegetal), in smoothie-uri, in supe sau diverse mancaruri. Poti, de asemenea, include taratele in diverse aluaturi, pentru un plus de fibre si pentru imbunatatirea valorilor nutritive: in compozitia painii, in aluatul unor fursecuri sau briose. Taratele de grau sunt folosite si pentru a obtine hustile fermentate din care se poate pregati un bors delicios pe care gospodinele il folosesc pentru a acri ciorbele. Taratele de grau pot fi administrate de sine statatoare, in cantitate de 1-3 linguri pe zi (sau dupa necesitati) cu apa, ceai, lapte sau doar cu miere. Pot fi administrate inaintea meselor sau chiar in timpul acestora. Este recomandata o crestere gradata a cantitatii de tarate introduse in alimentatie, precum si un consum adecvat de lichide, pentru o mai buna adaptare a organismului la consumul marit de fibre si pentru preintampinarea unor eventuale probleme digestive. Pentru ce recomandam Taratele de grau sunt un aliment deosebit de nutritiv, dupa cum se poate observa din tabelul valorilor medii nutritionale. 100g de tarate de grau Solaris prezinta urmatoarele valori ale macronutrientilor: Grasimi – 4,3g (din care acizi grasi saturati: 0,6g) Glucide – 64,5g (din care zaharuri: 0,4g) Fibre – 42,8g Proteine – 15,5g Valoare energetica – 216 kcal Taratele de grau sunt bogate indeosebi in carbohidrati complecsi si fibre, cu un continut bogat in special in fibre insolubile, dar si solubile. Printre aceste fibre, regasim: hemiceluloza (in special xilani – arabinoxilan), celuloza, beta-glucani. De asemenea, taratele de grau aduc un aport considerabil de proteine si aminoacizi si contin gluten. Aportul de grasimi este unul scazut, cu un continut mai mare de lipide sanatoase, mono si polinesaturate si de acizi grasi precum acizii de tip Omega 3, 9 si 6. In ceea ce priveste micronutrientii, regasim in taratele de grau o bogatie de vitamine si minerale, precum sunt urmatoarele: vitamine – complexul B (B1, B2, B3, B5, B6, B8, B9), A, E, K; minerale – in special fosfor, potasiu, magneziu, calciu, dar si mangan, fier, zinc, cupru, seleniu. Alti compusi bioactivi importanti care se regasesc in taratele de grau sunt urmatorii: antioxidanti (acizi fenolici – acid ferulic, lignani, flavonoide, carotenoide, alchil-rezorcinoli) fitosteroli Aportul de calorii in cazul taratelor de grau este unul mic.