Brand: | |
---|---|
Vandut de: | |
Categorie: | |
Subcategorie: |
Tarate de Grau Mari, 250g | Solaris Ce contin Taratele de grau sunt un aliment deosebit de nutritiv, dupa cum se poate observa din tabelul valorilor medii nutritionale. 100g de tarate de grau Solaris prezinta urmatoarele valori ale macronutrientilor: Grasimi- 4,3g (din care acizi grasi saturati: 0,6g) Glucide- 64,5g (din care zaharuri: 0,4g) Fibre- 42,8g Proteine- 15,5g Valoare energetica- 216 kcal Taratele de grau sunt bogate indeosebi in carbohidrati complecsi si fibre, cu un continut bogat in special in fibre insolubile, dar si solubile. Printre aceste fibre, regasim: hemiceluloza (in special xilani- arabinoxilan), celuloza, beta-glucani. De asemenea, taratele de grau aduc un aport considerabil de proteine si aminoacizi si contin gluten. Aportul de grasimi este unul scazut, cu un continut mai mare de lipide sanatoase, mono si polinesaturate si de acizi grasi precum acizii de tip Omega 3, 9 si 6. In ceea ce priveste micronutrientii, regasim in taratele de grau o bogatie de vitamine si minerale, precum sunt urmatoarele: vitamine- complexul B (B1, B2, B3, B5, B6, B8, B9), A, E, K; minerale- in special fosfor, potasiu, magneziu, calciu, dar si mangan, fier, zinc, cupru, seleniu. Alti compusi bioactivi importanti care se regasesc in taratele de grau sunt urmatorii: antioxidanti (acizi fenolici- acid ferulic, lignani, flavonoide, carotenoide, alchil-rezorcinoli) fitosteroli Aportul de calorii in cazul taratelor de grau este unul mic. Cum se consuma Poti include taratele de grau in alimentatie, in diverse regimuri alimentare sau chiar diete pentru slabit. Dupa cum am mentionat si mai sus, taratele scad pofta de mancare (inhiba apetitul) si ofera o senzatie de satietate, dar si multa energie, datorita nutrientilor pe care ii contin. Dieta cu tarate de grau este doar una dintre modalitatile pe care le ai la dispozitie pentru pierderea kilogramelor in plus. Iti sugeram in continuare cateva modalitati in care poti consuma tarate de grau, in scop terapeutic si alimentar. In cazul constipatiei cronice- Adauga 5-8 linguri de tarate de grau si 4 lingurite de stafide maruntite la 1 litru de apa. Lasa peste noapte lichidul la macerat. A doua zi, strecoara-l cu ajutorul unui tifon. Lichidul rezultat poate fi consumat pe parcursul zilei, o parte din acesta putand fi consumat inaintea primei mese a zilei. Tratamentul este simplu, eficient, si poate fi administrat pe perioade lungi de timp. In cazul stresului, oboselii, surmenajului- Apa de tarate: Adauga 3-4 linguri de tarate de grau intr-un litru de apa si lasa peste noapte amestecul la macerat. A doua zi, strecoara-l si consuma-l ca atare, in locul apei. Apa astfel imbogatita cu vitamine B poate fi consumata cu putin suc de lamaie si miere, pentru mai multa savoare. In alimentatie- adauga tarate de grau peste fulgii de cereale cu lapte, in iaurt (inclusiv vegetal), in smoothie-uri, in supe sau diverse mancaruri. Poti, de asemenea, include taratele in diverse aluaturi, pentru un plus de fibre si pentru imbunatatirea valorilor nutritive: in compozitia painii, in aluatul unor fursecuri sau briose. Taratele de grau sunt folosite si pentru a obtine hustile fermentate din care se poate pregati un bors delicios pe care gospodinele il folosesc pentru a acri ciorbele. Taratele de grau pot fi administrate de sine statatoare, in cantitate de 1-3 linguri pe zi (sau dupa necesitati) cu apa, ceai, lapte sau doar cu miere. Pot fi administrate inaintea meselor sau chiar in timpul acestora. Este recomandata o crestere gradata a cantitatii de tarate introduse in alimentatie, precum si un consum adecvat de lichide, pentru o mai buna adaptare a organismului la consumul marit de fibre si pentru preintampinarea unor eventuale probleme digestive. Pentru ce recomandam Taratele de grau sunt bogate in nutrienti, sunt o sursa importanta de fibre, vitamine si minerale si aduc o multime de beneficii atunci cand sunt consumate ca atare sau sunt incluse intr-o alimentatie sanatoasa. Aceste beneficii se datoreaza mai ales principalelor proprietati ale taratelor de grau, acestea fiind: nutritive, emoliente (in special la nivelul stomacului si intestinelor), laxative, reconfortante, remineralizante, tonice generale. Te invitam sa ramai alaturi de noi pentru a descoperi o parte dintre aceste beneficii pe care le confera consumul taratelor de grau, si anume: regleaza si sustin digestia- datorita continutului bogat in fibre insolubile, taratele de grau ajuta la formarea scaunelor si accelereaza persitaltismul intestinal, facilitand eliminarea scaunelor. Taratele pot preveni si trata constipatia si mentin tranzitul intestinal regulat. In plus, conform studiilor realizate, taratele de grau pot reduce aparitia in urma digestiei a unor simptome nefaste, cum sunt flatulenta si disconfortul intestinal. De asemenea, taratele de grau sunt bogate in prebiotice (fibre nedigerabile) care sunt folosite ca hrana de catre bacteriile prietenoase (probiotice) din intestine, favorizand inmultirea acestora, ceea ce sustine sanatatea digestiva si intestinala si favorizeaza detoxifierea organismului. Taratele de grau sunt benefice si in cazul hemoroizilor si a diverticulitei si pot preveni sindromul metabolic. pot preveni aparitia cancerului- taratele de grau contin intr-un procent considerabil fibre alimentare, lignani si acid fitic, nutrienti si compusi antioxidanti care sunt asociati cu o reducere a riscului de aparitie a mai multor tipuri de cancer, in special a cancerului de colon (al treilea cel mai raspandit tip de cancer) si a cancerului mamar. De asemenea, cercetarile medicale au evidentiat o crestere semnificativa a productiei de acizi grasi cu lant scurt in urma consumului de tarate de grau. Acest tip de acizi sunt produsi de catre bacteriile benefice din intestin si mentin sanatatea celulelor colonului, prevenind dezvoltarea tumorilor si stimuland apoptoza (moartea celulelor canceroase). sustin sanatatea inimii- mai multe studii observationale au asociat dietele bogate in fibre cu reducerea riscului de aparitie a afectiunilor cardiovasculare. Taratele de grau mentin sanatatea inimii prin reducerea nivelului colesterolului total si al trigliceridelor. Fibrele din compozitia taratelor trec prin sistemul digestiv si preiau particulele de colesterol si toxinele, facilitand eliminarea lor. te pot ajuta sa slabesti- consumul taratelor de grau iti confera, in special prin aportul de fibre, o senzatie de satietate pe termen indelungat si, de asemenea, inhiba apetitul.Aceasta conduce la evitarea supraalimentarii calorice pe parcursul zilei, ajutandu-te sa-ti mentii greutatea la parametrii optimi si sa te bucuri de o silueta supla. Adaugand taratele intr-un smoothie, in cerealele cu lapte ori in iaurt te va ajuta sa te simti energizat(a) pentru mai multe ore. Consumul de tarate de grau poate preveni obezitatea. tonic general (sursa nutritiva si remineralizanta)-taratele de grau reprezinta nu doar coaja exterioara a bobului de grau, ci si o sursa importanta de fibre, carbohidrati, vitamine si minerale. In special vitaminele din complexul B au un rol important in cadrul organismului, intrucat ele ne furnizeaza energie. Din acest motiv, taratele de grau sunt binevenite in alimentatia convalescentilor, in cazul oboselii si a stresului. Totodata, prin continutul de fier, sunt indicate si in cazul anemiei. intaresc sistemul imunitar-prin intermediul antioxidantilor pe care ii prezinta boabele de grau (acizi fenolici precum acidul ferulic, lignani, flavonoide, carotenoide, alchil-rezorcinoli), consumul de tarate de grau ne poate proteja celulele de actiunea negativa a radicalilor liberi, prevenind deteriorarea celulara, imbatranirea prematura, precum si aparitia unor afectiuni cronice.