Totul pentru o digestie cat mai sanatoasa

Rolul pe care il joaca alimentatia in sanatate este esential. Daca cei care nu se hranesc corespunzator se lovesc de tot tipul de probleme si prezinta carente in organism, cei ce se ingrijesc de mesele principale si se axeaza pe produsele sanatoase au si energia necesara pentru efortul fizic si psihic pe care il depun zi de zi. Pentru a vizita cat mai rar cabinetul medicului, este cu siguranta important ca atentia acordata digestiei sa fie pe masura.

Digestia consta in acel proces fiziologic de descompunere si transformare treptata a alimentelor ingerate pana cand devin substante asimilabile (glucide cu molecula mica, aminoacizi din proteine, saruri, vitamine, minerale, acizi grasi si alti compusi de care are nevoie organismal). In acest sens, recomandarea specialistilor Drmax, o farmacie pe placul tuturor, este de a ne centra atentia asupra modului in care ne hranim, dar si carentelor pe care le prezinta organismul. Prevenirea problemelor legate de sanatate este mai usoara decat tratarea unor afectiuni.

Pentru ca in intestinul subtire are loc digestia alimentelor si se absorb nutrientii, cantitatea produselor consumate trebuie sa fie potrivita pentru o asimilare pe masura. Totul decurge normal atunci cand alimentele sunt sanatoase si organismul functioneaza adecvat. Nu se intampla mereu acest lucru, de aceea este importanta completarea lipsurilor cu ajutorul unor suplimente specifice. In acest sens, Drmax.ro este principalul furnizor de suplimente alimentare potrivite pentru o digestie sanatoasa.

Cat de important este sa ne asiguram o digestie corespunzatoare?

Substantele nutritive pe care le ingeram sunt absorbite de organism, prin intestin, intrand in fluxul sanguin si prelucrate de organele responsabile de distribuirea lor spre celule. Este modul in care ne asiguram functionarea optima a corpului. Sistemul digestiv joaca un rol mai complex decat se stie. Este si cel care are in vedere eliminarea ritmica a alimentelor nefolosite.

Care sunt motivele pentru care apare disconfortul abdominal?

Descompunerea resturilor alimentare de catre bacteriile din flora intestinala este realizata prin intermediul a doua mecanisme: fermentatia si putrefactia. Mai ales atunci cand cel din urma este predominant, cantitatile de produsi iritanti si toxici este mai mare.

Momentul in care flora intestinala se modifica este cel in care realizarea tranzitului este incetinita si este creata o senzatie de balonare si greutate in abdomen. De multe ori acestea sunt insotite si de alte manifestari nedorita, precum cazul flatulentei.

Consumul de alimente grase diminueaza secretia de enzime digestive. Pentru a elimina problemele cauzate, administrarea unui supliment ce contine substantele nutritive corespunzatoare devine o necesitate. Asadar, un preparat enzimatic, precum este Digestal pe care il puteti comanda si de pe site-ul mesfarma.ro la un pret accesibil, devine absolut necesar. Un astfel de produs contine extract de bila de vita si enzime pancreatice. Acestea accelereaza procesul de digestie al grasimilor, carbohidratilor si proteinelor, asigurand absorbtia eficienta in intestinul subtire.

In cresterea activitatii lipazei, emulsia grasimilor si resorbtia vitaminelor solubile si a grasimilor, extractul de bila este crucial. Dupa ce ingredientele active au fost eliberate si dizolvate in invelisul gastrointestinal, acestea incep sa actioneze. Un astfel de supliment este necesar si pentru ca faciliteaza ameliorarea de tulburari digestive, deseori cauzate de functia redusa a pancreasului. Este recomandata administrarea unui produs bazat pe aceste tipuri de nutrienti mai ales dupa ce au avut loc interventii chirurgicale la nivel de intestin, stomac, pancreas sau la vezica biliara.

Care sunt motivele pentru care apar neplaceri in functionarea organismului?

Oricine stie ca este necesara o alimentatie sanatoasa pentru ca organismul sa isi indeplineasca functiile in mod corespunzator. Atunci cand acest lucru nu se intampla, dar si cand se instaleaza sedentarismul, starea de sanatate se deterioreaza vizibil. Apare aceasta conditie atunci cand tranzitul intestinal este lent, pentru ca toxinele ce au rezultat in urma descompuneri stagneaza in intestinul gros pentru prea mult timp, iar organismul ar putea sa le absoarba.

Pentru ca intestinul va inmagazina resturile alimentelor ingerate in decursul a mai multor zile, senzatia de greutate in abdomen nu poate fi evitata. In situatiile in care tubul digestiv realizeaza tranzitarea intr-un timp mai mare (48 – 72 ore), putem spune ca este vorba despre un tranzit lent. Orice interval mai mare decat cel mentionat este numit constipatie.

Concluzionand, oricine este constient de cat este de importanta o digestie sanatoasa. Atunci cand organismul nu da randamentul potrivit, este necesar sa fie ajutat cu suplimente alimentare special destinate acestui scop. In acest sens, www.drmax.ro ii intampina pe cei care se confrunta cu astfel de nereguli cu cele mai eficiente solutii, la preturi rentabile.