Unt cacao alimentar dezodorizat BIO Driedfruits - 150 g

Informații suplimentare

Brand:

Vandut de:

Subcategorie:

Categorie:

Produs certificat BIO.Produsul este obtinut prin presare la rece si dezodorizat. Se poate folosi atat in alimentatie, cat si in cosmetica.Untul de cacao este obtinut in urma presarii masei de cacao destinata fabricarii pudrei de cacao pentru consum. Se prezinta ca o materie alb-crem, cu punct de topire de 37 de grade Celsius cu miros si gust specific, cremos. Este ingredientul de baza al ciocolatei albe alaturi de vanilie si lecitina. Untul de cacao este foarte bogat in agenti antioxidanti ceea ce il face foarte util industriei farmaceutice si cosmetice. In fapt, mai mult de 90% din produsele pentru bronzat existente pe piata au la baza calitatile antioxidante deosebite ale untului de cacao.Este folosit la preparare produselor de patiserie, brutarie, cofetarie, cat si in cosmetica. Untul de cacao se obtine din boabele arborelui de cacao, arbore care creste in padurile tropicale din America Centrala si de Sud, in Africa si Indonezia. Procesul de producere a untului de cacao incepe prin curatarea boabelor si lasarea lor la fermentat in frunze de bananier. Ulterior, acestea se usuca si se indeparteaza coaja. Stiati ca.. ?Boabele sunt apoi presate si macinate fin. In urma acestui proces va rezulta o substanta asemanatoare cu lichiorul de cacao, al carui continut de unt de cacao este in proportie de 54 – 58%. Lasat la temperatura camerei, acest lichior se solidifica (rezultand masa de cacao) si capata un aspect asemanator cu ciocolata neagra, cu un miros puternic. La final, aceasta masa solida este presata, separand untul de cacao de pudra de cacao.Untul de cacao astfel obtinut are o culoare alb-galbuie, o textura cremoasa si catifelata, miros si gust specific de ciocolata.Punctul de topire al untului de cacao este intre 34 si 37 de grade Celsius. Untul de cacao nerafinat este obtinut printr-o prima presare, fara sa se intervina prea mult in productia lui, motiv pentru care este mult mai sanatos decat cel rafinat si este unul dintre ingredientele pe care le regasim in compozitia ciocolatei de calitate superioara, fiind cel care ii ofera acea textura cremoasa si fina.Informatiile prezentate pe acest site au scop educativ si nu trebuie folosite pentru a preveni, diagnostica, trata sau vindeca vreo boala. Ele sunt oferite pentru a indruma consumatorul, nu substituie sfatul medicului si/sau al altui specialist, nu inlocuiesc tratamentele si medicamentele prescrise de personalul medical autorizat. Efectele produselor pot varia de la persoana la alta in functie de metabolism, stil de viata, varsta, stare de sanatate, etc. Va rugam sa cititi cu atentie eticheta produsului si instructiunile de utilizare inainte de a-l consuma sau folosi. Echipa DriedFruits lucreaza in permanenta pentru a oferi informatii corecte in descrierea produselor, insa exista situatii cand producatorii schimba fara preaviz ingredientele sau ambalajul produsului. Astfel, produsul primit poate contine informatii in plus sau schimbate fata de cele prezentate pe site. Depal SRL nu isi asuma raspunderea pentru eventuale declaratii inexacte sau greseli de etichetare ale produselor achizitionate de la terti. Acest lucru nu afecteaza drepturile dvs legale.

Produse similare

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.