Clorofila, izvorul vietii din sucul de iarba de grau

Unul dintre darurile de pret ale Naturii si totodata leac pentru noi, este clorofila, sangele plantelor.

Clorofila : miracolul din iarba de grau si alte plante verzi

Un reputat chimist german, Hans Fischer, castigator al premiului Nobel pentru cercetarile si descoperirile facute asupra hematiilor – globulelor rosii din sange, a demonstrat ca la nivel molecular, clorofila este aproape identica cu hemoglobina.

Hemoglobina, carausul oxigenului in corpul uman, are in componenta sa un ion de fier. Clorofila, sangele plantelor, are aceeasi structura moleculara cu hemoglobina, cu exceptia faptului ca nucleul central este un ion de magneziu.

Din punct de vedere energetic, clorofila este energie solara condensata. Nu asta fac plantele, printre altele ? Inmagazineaza energia solara si o transforma in clorofila, nutrienti si substante fitoterapeutice. Totodata, clorofila este si expresia energiei telurice, a pamantului.

Precum si sangele nostru este expresia energiei solare si a energiei materiale.

Pentru orice organism viu, lipsa acestei forte vitale, a soarelui si a pamantului, din orice organism viu, este cauza bolilor si degradarii, indiferent ca este om, planta, animal, orice vietate.

Omul trebuie sa invete sa se (re)conecteze cu Natura, fapt care devine din ce in ce mai putin posibil, in conditiile dezvoltarii urbane fara precedent.

Binecuvantati suntem sa avem aceste „ajutoare”, astfel de suplimente naturale, care ne pot reface rezervoarele de energie vitala, de forta a vietii, chiar si in conditiile in care noi nu ne putem conecta cu Natura, pe cat ar fi nevoia reala.

Clorofila se gaseste in abundenta in sucul de iarba de grau si alte plante verzi.

Ce proprietati extraordinare are sucul de iarba de grau

Clorofila ne poate proteja de carcinogeni, de poluare chimica si chiar electromagnetica. Nu exista medicament sau supliment mai puternic decat clorofila.

Actioneaza prin fortificarea si refacerea celulara, primordial a sangelui, oxigenarea tesuturilor, detoxifierea ficatului si a sangelui, neutralizarea toxinelor din organism.

Iarba de grau este o bogata sursa naturala de clorofila. Iarba de grau se consuma doar sub forma de suc.

Un organism cu cat este mai intoxicat va suporta mai greu sucul de iarba de grau, dar il va suporta!

Sucul de iarba de grau este foarte bogat in enzime, acele substante despre care stim deja ca stau la baza oricarui proces din organism. Enzimele mai sunt supranumite „scanteia vietii”, iar in absenta lor orice proces de vindecare, regenerare, refacere, decurge foarte greu.

Prin procesare termica, enzimele sunt distruse, ceea ce inseamna ca sucul verde ideal si cu cele mai vii proprietati este cel obtinut din iarba de grau crescuta pe sol si proaspat recoltata. Pudrele si orice alta forma de administrare vor avea doar o parte din beneficiile sucului proaspat.

Sucul de iarba de grau contine oxigen lichid. Bacteriile, virusii, microbii, parazitii si orice alta forma de invadatori ai organismului, chiar si celulele canceroase, nu rezista intr-un mediu curat, oxigenat.

Cum se consumă sucul de iarbă de grâu, vedeta curelor de detoxifiere

Un alt beneficiu al clorofilei este stimularea si regenerarea ficatului, principalul organ de detoxifiere, datorita continutului bogat in trei substante importante pentru ficat : colina, magneziul si potasiul.

Sucul de iarba de grau poate fi folosit ca tonic si vitalizant, deoarece abunda in vitamine, minerale, micronutrienti si enzime. La o simpla cautare pe google, vei gasi numeroase marturii in care sucul de iarba de grau a redat fertilitatea si vitalitatea, atat la femei, cat si la barbati.

Vindecarea holistica cu suc de iarba de grau

Din punct de vedere al nutritiei, iarba de grau este un superaliment. Este o sursa buna de vitamine esentiale : vitamina C,  caroten (precursor vitamina A), complex de vitamine B si vitamina E. Totodata, sucul de iarba de grau este un bun rezervor de minerale : calciu, fier, sodiu, potasiu si din abundenta, magneziu.

Iarba de grau contine toti cei 8 aminoacizi esentiali (pe care trebuie sa ni-i asiguram din dieta) si inca 12 aminoacizi de mare folos.

Din punct de vedere holistic, rolul cel mai important pentru vindecare al ierbii de grau, este clorofila, despre care spuneam ca inmagazineaza energie solara.

Un corp devitalizat, obosit, bolnav sau aflat in recuperare dupa o boala, este un corp care are mare nevoie de energie. Energia pe care o avem poate fi interpretata si in baza calitatii sangelui.

Iarba de grau este o sursa concentrata de clorofila, implicit de energie. Datorita similitudinii moleculare intre clorofila si hemoglobina, are marea proprietate de a reface celulele sangelui, calitatea sangelui si buna circulatie sanguina.

Asta inseamna ca sucul de iarba de grau are imensa proprietate, extrem de importanta in orice protocol holistic de vindecare : reface Energia Vietii, pe care corpul o poate folosi de indata pentru a se auto-vindeca si repara.

Cum se prepara sucul de iarba de grau

Trebuie sa stii ca pentru a putea beneficia de aceasta energie, este important ca iarba de grau sa fie consumata cat mai proaspata,  in maxim cateva zile de la recoltare.

Iti poti cultiva acasa iarba de grau sau o poti comanda de la ferma.

In ceea ce priveste cultivarea, recunosc ca eu nu pot intruni acele conditii speciale de care iarba are nevoie pentru a fi ceea ce trebuie : sol organic, apa, lumina, seminte bio, tavite speciale, udat etc Am incercat si a fost foarte complicat.

Din fericire, avem in Romania mai multe astfel de ferme ce cultiva si distribuie iarba de grau, germeni si vlastari.

Pentru sucul de iarba de grau vei avea nevoie de un storcator special, care sa stoarca iarba si frunze verzi. Recomandarea mea este sa incerci un storcator manual (daca nu ai deja unul special, electric). 

storcator-manual-prin-presare-la-rece-frunze-fructe-legume-meileyi-1.jpg

 

Sucul de iarba de grau se bea cat mai proaspat, pentru a beneficia de toate proprietatile sale. Se incepe a se bea cu lingurita si se creste treptat doza. Fiind foarte puternic detoxifiant, este posibil sa nu fie tolerat de catre organismele ce sufera de un grad mai mare de toxicitate. Eu, de exemplu, inca nu il pot bea simplu. Atunci recurg la calea de mijloc si il diluez cu suc de mere, lamai si ghimbir sau cu suc de ananas sau orice alt suc mai acrisor putin.

Iarba de grau este o minune pentru organism. Iti recomand, in acest sens, sa citesti doua carti importante in acest domeniu :

  • Iarba de grau, izvor de sanatate – de Ann Wigmore
  • Vindecari miraculoase cu iarba de grau – Steve Meyerowit